неделя, 6 октомври 2019 г.

ХЛЕБЧЕТА СЪС СЕМЕНА










ПРОДУКТИ:

бяло брашно 550 г
суха мая 10 г
сол 1 ч.л.
захар 1 ч.л.
олио 2 суп.л.
слънчогледово семе 2 суп.л.
ленено семе 2 суп.л.+ 1 за поръсване отгоре
кисело мляко 3 суп.л.
топла вода 300 мл
краве масло 20 г

ПРИГОТВЯНЕ:

Смесваме киселото мляко с топлата вода
 и разбъркваме. Пресяваме брашното 
и правим кладенче в него.
Изсипваме в него мая, айрян, сол, захар,
олио, слънчогледово и ленено семе
 и замесваме меко, еластично тесто, 
което не трябва да  лепне. 
Оставяме тестото да втаса,
като го покриваме с кърпа. След това го
 доомесваме и разделяме на топки,
с големина по избор.
Поставяме ги върху хартия 
за печене в тава. Посипваме леко
 с брашно и правим разрези с бръснарско ножче.
Във всеки разрез поставяме парченца
 масло и посипваме с ленено семе.
Печем в предварително загрята фурна, 
в началото на 220, после на 200 градуса.
Хлебчетата са готови за 20 минути.
По времето на печене поставям купа с вода
 под тавата, в която се пекат хлебчетата.

ДОБЪР АПЕТИТ!
























Може да посетите моите  фейсбук страници:

" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.



4 коментара: