ПРОДУКТИ:
бяло брашно 550 г
суха мая 10 г
сол 1 ч.л.
захар 1 ч.л.
олио 2 суп.л.
слънчогледово семе 2 суп.л.
ленено семе 2 суп.л.+ 1 за поръсване отгоре
кисело мляко 3 суп.л.
топла вода 300 мл
краве масло 20 г
ПРИГОТВЯНЕ:
Смесваме киселото мляко с топлата вода
и разбъркваме. Пресяваме брашното
и правим кладенче в него.
Изсипваме в него мая, айрян, сол, захар,
олио, слънчогледово и ленено семе
и замесваме меко, еластично тесто,
което не трябва да лепне.
Оставяме тестото да втаса,
като го покриваме с кърпа. След това го
доомесваме и разделяме на топки,
с големина по избор.
Поставяме ги върху хартия
за печене в тава. Посипваме леко
с брашно и правим разрези с бръснарско ножче.
Във всеки разрез поставяме парченца
масло и посипваме с ленено семе.
Печем в предварително загрята фурна,
в началото на 220, после на 200 градуса.
Хлебчетата са готови за 20 минути.
По времето на печене поставям купа с вода
под тавата, в която се пекат хлебчетата.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
" Готви Българско" https://www.facebook.com/gotvibalgarsko/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Адмирации , Танче ! Супер са се получили !Поздрави !
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеРазкошни са тези хлебчета и със сигурност много ароматни! Поздрави
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване