Получих тази рецепта от Милка Няголова,за която сърдечно и благодаря!
ПРОДУКТИ:
вратни пържоли 3 бр.
лук 1 глава
сокът на 1 портокал
настъргана кора от половин лимон
чесън 2 пресовани скилиди
царевично брашно за овалване
захар 1 ч.л.
сол
босилек
салвия 2 листенца
розмарин клонче
черен пипер
растителна мазнина
ПРИГОТВЯНЕ:
Овкусете вратните пържолки със сол,
черен пипер, салвия, розмарин и оставете настрана. Нарежете лука на полумесеци. В тиган с
растителна мазнина сложете една чаена лъжичка захар, добавете лука. Не се бърка. Пържете до промяна на цвета на лука, да стане, като на карамел.
Оваляйте пържолките в царевично брашно
и сложете върху лука. Запечатайте ги от двете страни. Последователно добавете сок от портокал,
настъргана лимонова кора, босилек
и пресованите скилиди чесън.
Обърнете пържолките от другата страна.
Когато пържолките са тънки се приготвят за кратко време. Моите се случиха по дебели и аз ги запекох /след пърженето/ във фурната, заедно с
няколко чери доматчета и 1/2 чаша вино.
Поднесох ги със задушен ориз, към
който добавих морков, червена и зелена чушка,
и оформих с лъжица за сладолед.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар