По
рецепта на Таня Ц. Димова
С
леко изменение.
ПРОДУКТИ:
þ Червени чушки
þ Моркови
þ Цветно зеле
þ Кервиз
За един буркан от 800 мл е нужно:
þ Винен оцет 60 мл
þ Растителна мазнина 1 суп.л.
þ Сол 1 суп.л.
þ Захар 2 суп.л.
þ Чесън 3,4 скилидки чесън
þ Черен пипер зърна
þ Бахар
þ Дафинов лист
ПРИГОТВЯНЕ:
Всички
зеленчуци се измиват. Чушките се почистват от дръжки и семенна част и се
нарязват на парчета. Морковите се нарязват с къдраво ножче, цветното зеле на
розички. Чесънът се обелва и се нарязва на едро. Бурканите се напълват с
изброените продукти, които се притискат, а най-отгоре се слагат клонки кервиз, сол,
захар, оцет, олио, черен пипер, бахар, дафинов лист. Пълнят се с вода до
ръбчето на буркана. Затварят се с капачки и се стерилизират 5 минути.
Изваждат
се и се обръщат надолу.
ДОБЪР
АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница
"Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Благодаря за подробната рецепта! Чудесна е!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване