неделя, 20 октомври 2019 г.

ЧУШКИ ЗА ПЪЛНЕНЕ В БУРКАНИ


ПРОДУКТИ:

☑️ чушки червени и зелени
☑️ сол 1 ч.л.
☑️ вода

ПРИГОТВЯНЕ:

Чушките се измиват, почистват от дръжки и семена.
В голяма тенджера, на котлона се слага вода да заври. 
Чушките се слагат в нея и се попарват за една, две минути, след което се измиват със студена вода. 
Нареждат се в буркани плътно, слага се по една чаена лъжичка сол и се допълват с вода до ръба на буркана.
Бурканите се затварят с капачки и се стерилизират 5 минути.
Изваждат се и се обръщат обратно.
След това се прибират на хладно.

ДОБЪР АПЕТИТ!








Може да посетите моята фейсбук страница
 "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар