ПРОДУКТИ:
❎ хек 800 г
❎ брашно 100 г
❎ бира 50 мл
❎ яйца 3 бр.
❎ растителна мазнина
❎ прясно мляко 1 и 1/2 ч.ч.
❎ сол
❎ черен пипер
❎ лимон
ПРИГОТВЯНЕ:
Измийте и почистете рибата. Нарежете хека на парчета.
Поръсете със сол и черен пипер. Накиснете в прясно мляко, за един час. Пастата " Патафри" пригответе по следния начин:
Разбийте жълтъците с брашното и бирата,
да се получи смес, малко по-гъста от палачинкова.
Разбийте белтъците с щипка сол, на сняг
и добавете при жълтъците. Разбъркайте с шпатула.
Оваляйте парчетата риба в брашно. След това потопете
всяко в пастата и пържете в гореща мазнина.
Поднесете с резени лимон и студена бира.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница
"Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар