понеделник, 14 октомври 2019 г.

ПАНИРАН ХЕК С ПАСТА "ПАТАФРИ"









ПРОДУКТИ:

❎ хек 800 г
❎ брашно 100 г
❎ бира 50 мл
❎ яйца 3 бр.
❎ растителна мазнина
❎ прясно мляко 1 и 1/2 ч.ч.
❎ сол 
❎ черен пипер
❎ лимон

ПРИГОТВЯНЕ:

Измийте и почистете рибата. Нарежете хека  на парчета. 
Поръсете със сол и черен пипер. Накиснете в прясно мляко, за един час. Пастата " Патафри" пригответе по следния начин:
 Разбийте жълтъците с брашното и бирата,
 да се получи смес, малко по-гъста от палачинкова. 
Разбийте белтъците с щипка сол, на сняг
 и добавете при жълтъците. Разбъркайте с шпатула.
 Оваляйте парчетата риба в брашно. След това потопете
 всяко в пастата и пържете в гореща мазнина.
Поднесете с резени лимон и студена бира.












ДОБЪР АПЕТИТ!




Може да посетите моята фейсбук страница
 "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"

Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар