ПРОДУКТИ:
🔺котлети от свинско месо 4 бр.
🔺лук 1 глава
🔺сол 1 ч.л.
🔺черен пипер 1 ч.л.
🔺кимион щипка
🔺захар щипка
🔺чубрица 1 ч.л.
🔺пшенично нишесте 1 ч.л.
🔺чесън 1 скилидка
🔺вода 1 ч.ч.
🔺лимонов сок 1 с.л.
🔺растителна мазнина
ПРИГОТВЯНЕ:
Котлетите се овкусяват със сол, черен пипер, щипка захар, кимион и чубрица, омазняват се. Лукът се нарязва на полумесеци и се нарежда върху пържолките, като се оставят да престоят няколко часа,след което се отстранява. Котлетите се прехвърлят се в тава, слага се 1 ч.ч вода и се покриват с фолио. Пекат се на фурна, в началото на 200 градуса, после се намаля на 180 градуса. Когато котлетите са пресни, времето за печене е 30 минути, те не трябва да прегоряват.Фолиото се отстранява и котлетите се пекат още десетина минути за лек загар. По време на печенето пържолките се обливат
няколко пъти със соса, който накрая се сгъстява
с пшенично нишесте, като се добавя една
пресована скилидка чесън за аромат.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моите фейсбук страници:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" https://www.facebook.com/mytasted/?modal=admin_todo_tour
"Сготви с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар