неделя, 13 октомври 2019 г.

КОТЛЕТИ НА ФУРНА


ПРОДУКТИ:
🔺котлети от свинско месо 4 бр.
🔺лук 1 глава
🔺сол 1 ч.л.
🔺черен пипер 1 ч.л.
🔺кимион щипка
🔺захар щипка
🔺чубрица 1 ч.л.
🔺пшенично нишесте 1 ч.л.
🔺чесън 1 скилидка
🔺вода 1 ч.ч.
🔺лимонов сок 1 с.л.
🔺растителна мазнина

ПРИГОТВЯНЕ:

Котлетите се овкусяват със сол, черен пипер, щипка захар, кимион и чубрица, омазняват се. Лукът се нарязва на полумесеци и се нарежда върху пържолките, като се оставят да престоят няколко часа,след което се отстранява. Котлетите се прехвърлят се в тава, слага се 1 ч.ч вода и се покриват с фолио. Пекат се на фурна, в началото на 200 градуса, после се намаля на 180 градуса. Когато котлетите са пресни, времето за печене е 30 минути, те не трябва да прегоряват.Фолиото се отстранява и котлетите се пекат още десетина минути за лек загар. По време на печенето пържолките се обливат
 няколко пъти със соса, който накрая се сгъстява 
с пшенично нишесте, като се добавя една 
пресована скилидка чесън за аромат.

ДОБЪР АПЕТИТ!




Може да посетите моите  фейсбук страници:


 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.


Няма коментари:

Публикуване на коментар