събота, 12 октомври 2019 г.

КАДАИФ С ОРЕХИ В КОРИ

За тези, които обичат сиропирани сладкиши!
Безумно вкусен!






ПРОДУКТИ:

☑️ кадаиф 200 г
☑️ кори за баница 2 бр. кръгли
☑️ масло 125 г
☑️орехови ядки 1 и 1/2 ч.ч.

за сиропа:

☑️ захар 4 ч.ч.
☑️ вода 4 ч.ч.
☑️ резен лимон

Това е кадаифът, който ползвах за приготвянето на сладкиша. Купих го преди време от една екскурзия в Одрин. Пакетиран е и издържа повече време от насипния кадаиф. Един пакет може да се ползва 3 пъти.


ПРИГОТВЯНЕ:

Първо се приготвя сиропа, с който сладкиша се залива. В тенджерка се сипва захарта, вода и резен лимон. Слага се на котлона да заври 5-10 минути, като леко се посгъстява. Оставя се да се охлади.


Кадаифът се сипва в дълбока купа.



Маслото се разтопява в микровълнова фурна.




Изсипва се върху кадаифа. Накъсва се, ако е слепен и се обърква добре с маслото. Разтопеното масло трябва да достигне навсякъде.


Приготвят се ореховите ядки. Натрошават се на едро.


Смесват се с кадаифа и се объркват добре.



Кората се разпъва върху кухненския плот.
Оформя се четириъгълник, като се прегъват краищата на кората.


Кадаифът се разпределя равномерно.


Кората се навива на стегнато руло, като се внимава да не се разкъса. Приготвят се две рула от корите, може и повече, по желание, като се увеличат грамажите на продуктите.


Рулото се разрязва на равни части около 3 см.


Нарязаните рулца се поставят в тава с отвора нагоре.


Пекат се на фурна на 180 градуса за около 40 минути.


Оставят се за минута, две и се заливат с изстиналия сироп. Отгоре се поръсват с натрошени орехови ядки. Може и млян шамфъстък.


Добре е да престои една нощ сладкиша, за да се напои добре и след това да се консумира.






ДА ВИ Е СЛАДКО!










Може да посетите моята фейсбук страница
 "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/, или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"

Снимките от този блог са обект на авторско право.




Няма коментари:

Публикуване на коментар