вторник, 1 октомври 2019 г.

НаРедена мусака



ПРОДУКТИ:


  • свинско мляно месо 600 г
  • картофи 500-600 
  • моркови 2 бр.
  • лук 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • растителна мазнина
  • чубрица


За бешамела:

  • краве масло 2 суп.л
  • брашно 2 суп.л.
  • прясно мляко 300 мл
  • сол
  • черен пипер


ПРИГОТВЯНЕ:

Картофите се обелват и сваряват в подсо лена вода. Нарязват се на кръгчета. Лукът се наситнява и запържва в растителна мазнина, добавя се мляно месо,което се пържи, докато стане на трохи. Добавят се морковите и ястието се овкусява със сол, черен и червен пипер, чубрица. Тавата се намазнява и се покрива с ред картофи. Плънката се разстила върху картофите. Покрива се с втори ред картофи, следва плънка и  завършва с картофи. Запича се на 200 градуса за 30 минути, след което се залива с приготвения бешамелов сос. Може да се настърже кашкавал, след което мусаката се запича за още 15 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!









Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .



Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар