ПРОДУКТИ:
- свинско мляно месо 600 г
- картофи 500-600
- моркови 2 бр.
- лук 1 глава
- сол
- черен пипер
- червен пипер
- растителна мазнина
- чубрица
За бешамела:
- краве масло 2 суп.л
- брашно 2 суп.л.
- прясно мляко 300 мл
- сол
- черен пипер
ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се обелват и сваряват в подсо лена вода. Нарязват се на кръгчета. Лукът се наситнява и запържва в растителна мазнина, добавя се мляно месо,което се пържи, докато стане на трохи. Добавят се морковите и ястието се овкусява със сол, черен и червен пипер, чубрица. Тавата се намазнява и се покрива с ред картофи. Плънката се разстила върху картофите. Покрива се с втори ред картофи, следва плънка и завършва с картофи. Запича се на 200 градуса за 30 минути, след което се залива с приготвения бешамелов сос. Може да се настърже кашкавал, след което мусаката се запича за още 15 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар