Есента дойде, а с нея и първият сладкиш с грозде.
ПРОДУКТИ:
захар 1 ч.ч.
яйца 3 бр.
масло или маргарин 100 г
бакпулвер 1 пак.
брашно 1 и 1/2 ч.ч.
грозде зърна 1 ч.ч.
ванилова захар 1 пак.
пудра захар за поръсване
ПРИГОТВЯНЕ:
Маслото да е на стайна температура.
Разбива се с миксер, заедно със захарта.
Добавят се 3 яйца. След това се прибавя брашното, примесено с бакпулвер и ванилова захар.
Тестото, което се получава е малко по-гъсто от
кексово тесто /показала съм на снимката/.
Тавата, в която ще се пече сладкиша се
намазва с мазнина и се посипва с малко брашно.
Сместа се изсипва в нея и с шпатула се заглажда.
Гроздето трябва да е без семки,
нарежда се върху тестото.
Ако тавата, която се ползва за печене е с
малко по-голям размер, сладкиша става по тънък и гроздовите зърна не падат на дъното.
Още по-добре е и ако ползвате червено грозде,
така зърната се открояват.
Сладкишът се пече на фурна на 180 градуса,
за около 40-50 минути.
След като изстине се поръсва с пудра захар.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар