ПРОДУКТИ:
за тестото:
- хладка вода 400 мл
- прясна мая 1/2 кубче
- сол 1 ч.л.
- захар 1 ч.л.
- олио /мас/ 2 суп.л.
- яйце 1 бр.
- брашно 700-800 г
- свинско мляно месо 300 г
- лук 2 глави /праз/
- черен пипер
- червен пипер
- чубрица
- мащерка
- сушени чери домати /домашни/
- лютеница /домашна/ може доматено пюре 1 суп л.
ПРИГОТВЯНЕ:
В купа активираме маята с 1 ч.л. захар, 400 мл хладка вода и няколко лъжици брашно. Пресяваме брашното и смесваме със солта. Правим кладенче в него и сипваме активираната мая, яйце, олио и замесваме меко тесто. Слагаме в купа, покриваме с кърпа и изчакваме да втаса. Докато трае втасването си приготвяме плънката. Нарязваме лука на едро, щом стане златист прибавяме каймата и пържим, докато стане на трохи. Добавяме чери домати, лютеница и бъркаме няколко минути. Овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер, чубрица и мащерка. Плънката трябва да е сочна, но не течна!
След втасването разделяме тестото на две части. Разточваме колкото е диаметъра на тавата, в която ще печем. Слагаме хартия за печене и първата разточена кора, както е показано на снимката. Сипваме месната плънка и заравняваме. Слагаме втората кора и излизащото навън тесто се загръща навътре. Изчакваме да втаса и правим разрези. Намазняваме и печем на 180 градуса,за 50 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар