Мързелива, защото всички продукти са нарязани и се пекат в сурово състояние във фурната. Е,няма много цапане, и ако добре се организираш става бързо, освен това става успешна и доста вкусна.
ПРОДУКТИ:
чаша с вместимост 200 мл
- червени чушки 2 кг
- домати 2 кг
- патладжан 700 г
- моркови 500 г
- лук 2 глави
- чесън 1 глава
- оцет 1/3 ч.ч.
- червено вино 1/3 ч.ч.
- олио 1 ч.ч.
- сол 3 суп.л.
- захар 2/3 ч.ч.
- черен пипер
- кимион
Всички зеленчуци се измиват и почистват.
Патладжанът се нарязва на едри кубчета, оставя се в солена вода за около час. Останалите зеленчуци без доматите се режат на едро и се поставят в голяма тава. Разбъркват се добре и се овкусяват със сол, захар, оцет, червено вино и олио, с посочените количества.Тавата се покрива с алуминиево фолио, но не изцяло за да може зеленчука свободно да се изпарява. Зеленчуците се пекат за около 2 часа на 250 градуса, като се наблюдават. През това време се смилат доматите и се изваряват на котлона, след което се смесват със зеленчуците, които вече са поизвряли. Добавя се черен пипер, кимион. Щом остане на мазнина лютеницата се изважда и се пасира два пъти. Събира се в буркани, затваря се и се стерилизира 15-20 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар