събота, 17 август 2019 г.

ДОМАШЕН РАЗТВОРИМ БУЛЬОН ОТ ЗЕЛЕНЧУЦИ И БИЛКИ

Бульонът е важна съставка на всички вкусни ястия. Домашният зеленчуков бульон е чист. Отнема ни повече време за приготвянето му, разбира се, но вкуса е определено по-добър, а ястието по-питателно и ароматно!
Не е толкова солен! 
Количество и избор на зеленчуците са ваши!
Колкото повече и различни са те, толкова по-богат и хранителен е бульона. Може да се добавят неизползвани части от зеленчуци и зелени подправки, като крайче на морков, остатък чушка по края на семенника, дръжки от магданоз и каквото се сетите.
Вижте как успях да си приготвя домашен разтворим бульон:



 ПРОДУКТИ:

  • моркови
  • стебла от целина
  • магданоз
  • чери домати
  • чушки
  • червен лук
  • чесън
  • тиквичка
  • патладжан
ПРИГОТВЯНЕ:

Зеленчуците се измиват и старателно почистват. Някой от тях се нарязват, а други се настъргват фино. Изборът е ваш! След като са нарязани и настъргани, зеленчуците се поставят в плитки съдове, върху хартия за печене, като се разстилат на тънко, за да се изсушат по-бързо. Оставят се на открито, слънчево и проветриво място.
Сушенето се получава за 6 дни.
След това всички сушени зеленчуци се смилат в блендер, където се добавя 1 суп. л. сол и 1 малко пакетче куркума. Смилането  е в желана консистенция, на прах или по на едро, като при мен.
Съхранява се в затворен стъклен буркан.
ДОБЪР АПЕТИТ!
















Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .



Снимките от този блог са обект на авторско право.














1 коментар: