Бульонът е важна съставка на всички вкусни ястия. Домашният зеленчуков бульон е чист. Отнема ни повече време за приготвянето му, разбира се, но вкуса е определено по-добър, а ястието по-питателно и ароматно!
Не е толкова солен!
Количество и избор на зеленчуците са ваши!Колкото повече и различни са те, толкова по-богат и хранителен е бульона. Може да се добавят неизползвани части от зеленчуци и зелени подправки, като крайче на морков, остатък чушка по края на семенника, дръжки от магданоз и каквото се сетите.
Вижте как успях да си приготвя домашен разтворим бульон:
- моркови
- стебла от целина
- магданоз
- чери домати
- чушки
- червен лук
- чесън
- тиквичка
- патладжан
Зеленчуците се измиват и старателно почистват. Някой от тях се нарязват, а други се настъргват фино. Изборът е ваш! След като са нарязани и настъргани, зеленчуците се поставят в плитки съдове, върху хартия за печене, като се разстилат на тънко, за да се изсушат по-бързо. Оставят се на открито, слънчево и проветриво място.
Сушенето се получава за 6 дни.
След това всички сушени зеленчуци се смилат в блендер, където се добавя 1 суп. л. сол и 1 малко пакетче куркума. Смилането е в желана консистенция, на прах или по на едро, като при мен.
Съхранява се в затворен стъклен буркан.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Браво, Танче ! Хареса ми ! Бих опитала да приготвя домашен бульон !
ОтговорИзтриване