ПРОДУКТИ:
за 3 бр.буркани:
- краставички 1 кг
- моркови 3 бр.
- червени чушки 2 бр.
- чесън 1 глава
- чорбаджийски чушки 5 бр.
- магданоз
- черен пипер на зърна
Краставичките се режат на колелца, да не са много тънки, морковите с къдраво ножче, червените и чорбаджийски чушки на по дребно. Пълнят се в буркани, като равномерно се слага от всичко. Във всеки буркан се слага по 1 суп.л.сол и 1 чаена захар. Още оцет винен или ябълков по 100 мл, както и олио по 100 мл, черен пипер на зърна. Слага се вода да заври на котлона и се сипва в бурканите 1 см под гърлото. Добавя се магданоз и ако е необходимо се допълва с гореща вода. Бурканите се затварят веднага с капачки и се обръщат надолу, за да се получи вакуум. Така бурканите стоят един ден, след което се обръщат и прибират на хладно сенчесто място. След 5 дни туршията е придобила красивия си цвят и е готова за консумация. След отваряне, туршията се съхранява в хладилник.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар