неделя, 25 август 2019 г.

КРАСТАВИЧКИ ПО КОРЕЙСКИ

Салата, която ще се хареса на всеки!
Взех рецептата от руски сайт, като добавих черен пипер на зърна, а премахнах корейската подправка чим чим и я приготвих по мой вкус.





ПРОДУКТИ:
  • краставички корнишони или други 2кг
  • моркови 2,3 бр.
  • чесън 1 глава
  • оцет 100 мл
  • захар 80 г
  • олио 100 мл
  • сол 1 ч.л.
  • кориандър 1/2 ч.л.
  • черен пипер на зърна 1 ч.л.
  • копър
  • люспи лют пипер 1/3 каф.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Разрязваме корнишоните на четири с къдрав нож. Ако са друг вид краставици, като моите се режат на три, после на четири. Морковите се настъргват на ренде. Чесънът се пресова. В голяма купа се слагат нарязаните краставици, настърганите моркови, пресования чесън. Прибавят се сол, захар, олио, оцет, лют пипер, кориандър, който предварително е счукан и минат през горещ тиган. Всичко се обърква и се слага в хладилник, за няколко часа. След това с решетъчна лъжица се изваждат краставичките в купа, подреждат се в буркани, плътно и равномерно се сипва сокът от тях. 
Бурканите се заваряват от 3 до 5 минути.

ДОБЪР АПЕТИТ!
    
                      



     


                            



























Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .



Снимките от този блог са обект на авторско право.


2 коментара: