Взех рецептата от руски сайт, като добавих черен пипер на зърна, а премахнах корейската подправка чим чим и я приготвих по мой вкус.
ПРОДУКТИ:
- краставички корнишони или други 2кг
- моркови 2,3 бр.
- чесън 1 глава
- оцет 100 мл
- захар 80 г
- олио 100 мл
- сол 1 ч.л.
- кориандър 1/2 ч.л.
- черен пипер на зърна 1 ч.л.
- копър
- люспи лют пипер 1/3 каф.л.
Разрязваме корнишоните на четири с къдрав нож. Ако са друг вид краставици, като моите се режат на три, после на четири. Морковите се настъргват на ренде. Чесънът се пресова. В голяма купа се слагат нарязаните краставици, настърганите моркови, пресования чесън. Прибавят се сол, захар, олио, оцет, лют пипер, кориандър, който предварително е счукан и минат през горещ тиган. Всичко се обърква и се слага в хладилник, за няколко часа. След това с решетъчна лъжица се изваждат краставичките в купа, подреждат се в буркани, плътно и равномерно се сипва сокът от тях.
Бурканите се заваряват от 3 до 5 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Много интересна рецепта!Допадна ми,ще си ги направя!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване