НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- чорбаджийски чушки 1.5 кг
- моркови 2 бр.
- чесън 1 глава
- магданоз 1/2 връзка
за 1 л стъклена бутилка:
- ябълков оцет 100 мл
- олио 100 мл
- вода 100 мл
- едра сол 1 суп.л.
- захар 1 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
Изрязваме дръжките на чушките. Ако са големи разрязваме на две или три. Морковите режем с къдраво ножче. Чесъна на дребно. Пълним бутилките до половината с чушки, следват моркови, чесън. С тънка точилка притискаме чушките да се уплътнят в бутилката. Допълваме с чушки, моркови, чесън. Слагаме една чаша оцет, олио и вода. Затваряме и разклащаме бутилките. Запълваме с магданоз.
След като затворим с капачки, бутилките се разклащат!
Не се съхраняват в хладилник, а на хладно място, без директна слънчева светлина. До 3,4 дни чушките си променят цвета. А след 15 дни са готови за консумация. Може веднага да консумирате или зимата.
След отваряне на бутилката се съхраняват в хладилник.
Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти
може да се абонирате за кулинарния ми блог
а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
"Край софрата"
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Привет! Не намерих бутилки от 1 литър, а 750 мл. На всяка бутилка ли слагате това количество течности от по 100 мл?
ОтговорИзтриванеСъобразно вместимост а на бутилките😀
ОтговорИзтриване