неделя, 25 август 2019 г.

ЧОРБАДЖИЙСКИ ЧУШКИ С ЧЕСЪН И МОРКОВИ В БУТИЛКА






НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
  • чорбаджийски чушки 1.5 кг
  • моркови 2 бр.
  • чесън 1 глава
  • магданоз 1/2 връзка
за 1 л стъклена бутилка:
  • ябълков оцет 100 мл
  • олио 100 мл
  • вода 100 мл
  • едра сол 1 суп.л.
  • захар 1 ч.л.
ПРИГОТВЯНЕ:

Изрязваме дръжките на чушките. Ако са големи разрязваме на две или три. Морковите режем с къдраво ножче. Чесъна на дребно. Пълним бутилките до половината с чушки, следват моркови, чесън. С тънка точилка притискаме чушките да се уплътнят в бутилката. Допълваме с чушки, моркови, чесън. Слагаме една чаша оцет, олио и вода. Затваряме и разклащаме бутилките. Запълваме с магданоз.
След като затворим с капачки, бутилките се разклащат!
Не се съхраняват в хладилник, а на хладно място, без директна слънчева светлина. До 3,4 дни чушките си променят цвета. А след 15 дни са готови за консумация. Може веднага да консумирате или зимата. 
След отваряне на бутилката се съхраняват в хладилник.










Ако са ви допаднали моите простички и лесни за приготвяни рецепти 
може да се абонирате за кулинарния ми блог 

а също и да посетите фейсбук страницата:
"МОЯТ ВКУС /my taste/" 

 или пък да се включите в кулинарните ни групи
 "Различните вкусове"
"Край софрата"

Снимките от този блог са обект на авторско право.





2 коментара:

  1. Привет! Не намерих бутилки от 1 литър, а 750 мл. На всяка бутилка ли слагате това количество течности от по 100 мл?

    ОтговорИзтриване
  2. Съобразно вместимост а на бутилките😀

    ОтговорИзтриване