ПРОДУКТИ:
- патладжан 3 бр.
- булгур/начупен/ 1/3 ч.ч.
- ориз 1/3 ч.ч.
- домати чери 10 бр.
- доматен сок 1 ч.ч.
- свинско мляно месо 300 г
- лук 1 глава
- сол
- бял пипер
- пушен червен пипер
- чесън
- магданоз
- кервиз
- чубрица
- бучка масло
- брашно 1 суп. л.
- прясно мляко 1 ч.ч.
- бял пипер
- сол
- лимон 1 резен
Накисвам булгура и ориза в топла вода предварително. Срязвам патладжаните на две, като правя прорези, както съм показала на снимката. Посолявам и оставям за час, да излезе горчивината от тях, след което изплаквам. Попарвам в подсолена вода. Запържвам лука, добавям каймата и готвя, докато стане на трохи. Овкусявам със сол, черен пипер, пушен червен пипер. Добавям ориз, булгур и чаша топла вода. Изчаквам ориза да поеме водата. Добавям нарязани магданоз, кервиз. Напълвам патладжаните и заглаждам отгоре. В тиган слагам доматен сок, заедно с чери домати и сгъстявам леко. Прехвърлям патладжаните в тава, сипвам сгъстения доматен сос, няколко пресовани скилидки чесън и чаша вода. Пека за около час на 180 градуса. Приготвям сос бешамел с бучка масло, 1 суп.л. брашно, прясно мляко, бял пипер,сол и резен лимон. При поднасяне заливам патладжаните с двата вида сос и слагам по едно доматче за украса.
Добър апетит!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар