вторник, 20 август 2019 г.

ПЪЛНЕНИ ПАТЛАДЖАНИ С БУЛГУР, ОРИЗ И КАЙМА



ПРОДУКТИ:
  • патладжан 3 бр.
  • булгур/начупен/ 1/3 ч.ч.
  • ориз 1/3 ч.ч.
  • домати чери 10 бр.
  • доматен сок 1 ч.ч.
  • свинско мляно месо 300 г
  • лук 1 глава
  • сол
  • бял пипер
  • пушен червен пипер
  • чесън
  • магданоз
  • кервиз
  • чубрица
за бешамела:
  • бучка масло
  • брашно 1 суп. л.
  • прясно мляко 1 ч.ч.
  • бял пипер
  • сол
  • лимон 1 резен
ПРИГОТВЯНЕ:

Накисвам булгура и ориза в топла вода предварително. Срязвам патладжаните на две, като правя прорези, както съм показала на снимката. Посолявам и оставям за час, да излезе горчивината от тях, след което изплаквам. Попарвам в подсолена вода. Запържвам лука, добавям каймата и готвя, докато стане на трохи. Овкусявам със сол, черен пипер, пушен червен пипер. Добавям ориз, булгур и чаша топла вода. Изчаквам ориза да поеме водата. Добавям нарязани магданоз, кервиз. Напълвам патладжаните и заглаждам отгоре. В тиган слагам доматен сок, заедно с чери домати и сгъстявам леко. Прехвърлям патладжаните в тава, сипвам сгъстения доматен сос, няколко пресовани скилидки чесън и чаша вода. Пека за около час на 180 градуса. Приготвям сос бешамел с бучка масло, 1 суп.л. брашно, прясно мляко, бял пипер,сол и резен лимон. При поднасяне заливам патладжаните с двата вида сос и слагам по едно доматче за украса.
Добър апетит!





















Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня" https://www.facebook.com/mytasted/notifications/,или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" https://www.facebook.com/groups/928419507224121/ и "Край софрата"https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ .



Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар