събота, 16 март 2019 г.

СУШЕН СВИНСКИ БЕКОН

Обикновено се приготвя през зимата, за да се суши на открито, но като влязох в месарския магазин на пазара, не се стърпях и купих това парче бекон с кожа, която оставих и нарочно не махнах. 
Предлагам ви най-лесна рецепта за приготвяне НА ТОВА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВКУСНО МЕЗЕ с едра сол и няколко подправки.Само трябва да се осоли добре, също така и да се изсуши в хладилник, предвид температурите през март.





НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :
➡️бекон
➡️едра сол
➡️червен пипер
➡️чубрица
➡️самардала
ПРИГОТВЯНЕ:
Обилно поръсваме бекона с едра сол.Така оставяме 48 часа.Месото си поема, колкото му е необходимо. След това измиваме в студена вода и оставяме около 2 часа да престои в нея.
По този начин водата отнема излишната сол от горния слой на месото. Отцеждаме месото, подсушаваме с домакинска хартия и оставяме да почине за малко на дървена дъска,под наклон, докато подготвим подправките. Разрязвам бекона на три части и всяка от тях овалваме в подправките. Завиваме в хартия и прибираме в хладилника да съхне.Обикновено е нужно 10-15 дни, но проверяваме. Беконът не трябва и да се пресушава, защото става жилав.
ДОБЪР АПЕТИТ!






















Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".


Снимките от този блог са обект на авторско право.



Няма коментари:

Публикуване на коментар