Така приготвени стават фини и хрупкави.
Може да се използва различен пълнеж.
Аз се спрях на изчистен вариант само с извара и то кашкавалена,която случайно открих.
Семейството ми бе очаровано от вкуса им.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
🔺кори за пурети 1 пакет
🔺кашкавалена извара/може друга или сирене/
🔺олио за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Ако разполагате с готови разкроени кори за бюреци е лесно.Слагате плънката, в случая кашкавалена извара, подвивате двата странични края и завивате на тънък фитил.Краят на бюрека се залепя с малко вода.Така приготвените банички-бюреци се изпържват в гореща мазнина.Те дори не стават мазни,защото мазнината е попила в корите.
Ако нямате специални триъгълни кори,тогава си
разкроете, като наложите три с диаметър 90 см една върху друга и разрежете, пак ще се получи.
Още по-вкусни стават като в изварата/сиренето/ се добави нарязан магданоз и копър.Но това ще е следващият път.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ни групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар