Така приготвени дробчетата са много сочни и вкусни.
Продукти:
пилешки дробчета 500 г охладени
лук 2 глави
праз 1 брой
червена чушка
зелена чушка
скилидка чесън
червено вино 100 мл
натрошена леко люта чушка
сол
черен пипер
щипка кимион
червен пипер
чубрица
парченце лимон по желание
олио и масло една бучка
брашно непълна 1 с.л.
Приготвяне:
Нарежете лука,праза и чушките.Пресовайте скилидката чесън.
Сварете леко дробчетата и измийте със студена вода.Подсушете с домакинска хартия.
Загрейте олиото и маслото и добавене лука,праза и чесънчето.
Няколко минути иска само.
Извадете с решетъчна лъжица.
Добавете чушките и разбъркайте няколко минути.
Извадете и тях.
Добавете дробчетата и изчакайте леко да се зачервят.Извадете и тях.
Прибавете брашно,червен пипер,вино и толкова вода.
Бъркайте непрекъснато.
Овкусете със сол,черен и червен пипер,кимион.
Прибавете натрошената леко люта чушка и малко чубрица.
Ястието е готово.
Оставяме да почине няколко минути и сервираме.
ДОБЪР АПЕТИТ !
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар