четвъртък, 24 януари 2019 г.

ЗАДУШЕНИ ПЕЧУРКИ НА ТИГАН

Обожавам ястията, приготвени на тиган.
Стават изключително бързо и са много вкусни.
Често присъстват на трапезата ни.



Продукти:

печурки 1 кг
зелена пиперка 1 бр.
червени пиперки 2 бр. 
стар лук 3 глави
балсамов оцет 1 с.л.
масло 60 г
сол
черен пипер 
мащерка

ПРИГОТВЯНЕ:
Измийте добре гъбите.Почистете ги.
Махнете пънчетата, те ще са за супа.
Нарежете гъбите на резенчета,а лука на едро.Поотделно задушете първо лука,после печурките,накрая чушките.Става за няколко минути.Хубаво е лукът и пиперкете да хрупкат малко.Овкусете със сол,черен пипер и мащерка.Добавете балсамов оцет за вкус и гответе докато останат на мазнина. 
ДОБЪР АПЕТИТ !

Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".



Снимките от този блог са обект на авторско право.







Няма коментари:

Публикуване на коментар