събота, 26 януари 2019 г.

ТЕЛЕШКО ВАРЕНО

ТЕЛЕШКО ВАРЕНО е традиционно ястие от българската кухня.Приготвя се от нарязано телешко месо и зеленчуци - гъби,черен пипер,червен пипер,сол и олио.Много популярно ястие у нас.




Продукти :

телешко месо 700 г
лук по-дребен 6.7 главички
моркови 4 броя
картофи 6,7 бр.
гъби печурки 5,6 броя
кервиз стебла
чери доматчета 4,5 броя 
сухи леко люти чушки 1 ч.л.
магданоз
сол
черен пипер на зърна и млян
олио

Приготвяне:

Нарежете телешкото месо на хапки.
Сложете го да заври и му хвърлете първата вода.
Долейте със студена вода,сложете сол
 и черен пипер на зърна.
Варете в тенджера под налягане за час.
В друга тенджерка сложете зеленчуците,
като предварително измийте, почистете.
Лукчетата сложете цели, морковите наряжете на 3, картофкете цели, гъбките на едро. 
Прибавете стебла от кервиз, 
хубаво е да е грудката на целината,но не разполагах. Зеленчуците верете 20 минути. После смесете месо и зеленчуци,гъбите и добавете чери доматките. 
Гответе така още 10 минути.
Поднесете в дълбока чиния, като сложите от всичко. Отгоре добавете суха, леко люта чушка, магданоз и поръсете с черен пипер.

ДОБЪР АПЕТИТ !





















Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".





Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар