понеделник, 21 януари 2019 г.

ПОРТОКАЛОВ ПАЙ

Нежен,пухкав и много приятен на вкус.Изключително ароматен.
Лек и бърз за  приготвяне.
Руска рецепта.
Оригиналът е с лимон,лимонов сок и
 лимонена глазура с пудра захар.
Аз заместих с портокал,портокалов сок и пудра зехар.






Продукти:

брашно 250 г
бакпулвер 1 пак.
Краве масло 150 г/размекнато/
захар 150 г
ванилова захар 1 пак.
яйца 4 бр.
настъргана кора от портокал
сокът на портокала
пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Пресетете брашното.
Размесете с бакпулвер и разбъркайте.
Разбийте  маслото със захарта и ваниловата захар с миксер.
Яйцата прибавете едно по едно.
Добавете портокалова кора,сок от портокал.
Смесете с брашното и объркайте с шпатула.
Изсипете кексовата смес върху хартия за печена в тава.
Моята тава е с размери 20 на 20.
Печете на 190 градуса за 30-35 минути на средно положение на скарата.
Накрая поръсете с пудра захар.

ДА ВИ Е СЛАДКО !















Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".





Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар