събота, 19 януари 2019 г.

БОБ СЪС ЗЕЛЕ И ПУШЕНИ ГЪРДИ

ИСТИНСКА ЗИМНА КЛАСИКА !
Любима на нашето семейство.Този път с малка добавка - пушени свински гърди,нарязани на тънко и минати през тигана.


Продукти :

кисела зелка 1 бр.
сух бял боб 2 ч.ч.
пушени свински гърди с кост 200 г
сухи чорбаджийски чушки домашни 3,4 бр.
олио
зелева чорба 1 ч.ч.
вода 
пушен червен пипер
черен пипер

Приготвяне :

Нарязваме зелето на дребно и го 
прехвърляме в тенджера под налягане,
заедно с 2 с.л.олио и чаша
зелева чорба. 
Варим 15 минути.
Бобът заливаме със студена вода
 и щом започне да кипи,хвърляме водата,
измиваме го и отново заливаме с вода.
Варим до пълно омекване.
Моят боб се оказа много хубав,
свари се бързо и равномерно.
Нарязваме пушените гърди на тъничко
 и минаваме през тиган.
Прехвърляме в голяма тенджера,заедно
 с една главичка ситно нарязан лук и
 сухите чушки.
Прибавяме пушен червен пипер,
разбъркваме и смесваме със зелето и боба.
Разреждаме с една чаша гореща вода.
Ястието ври така за десетина минути на бавен огън.
Подправяме с черен пипер и суха люта чушка.
ДОБЪР АПЕТИТ !




Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".





Снимките от този блог са обект на авторско право.

Няма коментари:

Публикуване на коментар