ИСТИНСКА ЗИМНА КЛАСИКА !
Любима на нашето семейство.Този път с малка добавка - пушени свински гърди,нарязани на тънко и минати през тигана.
Продукти :
кисела зелка 1 бр.
сух бял боб 2 ч.ч.
пушени свински гърди с кост 200 г
сухи чорбаджийски чушки домашни 3,4 бр.
олио
зелева чорба 1 ч.ч.
вода
пушен червен пипер
черен пипер
Приготвяне :
Нарязваме зелето на дребно и го
прехвърляме в тенджера под налягане,
заедно с 2 с.л.олио и чаша
зелева чорба.
Варим 15 минути.
Бобът заливаме със студена вода
и щом започне да кипи,хвърляме водата,
измиваме го и отново заливаме с вода.
Варим до пълно омекване.
Моят боб се оказа много хубав,
свари се бързо и равномерно.
Нарязваме пушените гърди на тъничко
и минаваме през тиган.
Прехвърляме в голяма тенджера,заедно
с една главичка ситно нарязан лук и
сухите чушки.
Прибавяме пушен червен пипер,
разбъркваме и смесваме със зелето и боба.
Разреждаме с една чаша гореща вода.
Ястието ври така за десетина минути на бавен огън.
Подправяме с черен пипер и суха люта чушка.
ДОБЪР АПЕТИТ !
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар