Днес ще ви споделя една изключително лесна и бърза рецепта,която ми попадна в един руски сайт.Така приготвено месото е просто великолепно на вкус.Резултатът е винаги на 100 %.
Рецептата е за телешко месо,но може за се ползва за свинско и пилешко месо.За последното престоя в "термосе" е 6 часа,а при свинското и телешкото месо е 12 часа.
Сами разбирате, че "термос" е самата тенджерка.
Продуктите :
- свинско месо/бут или филе/
- вода 1 литър
- сол 65 грама/ на мен се ,оказа леко безсолно,следващият път ще увелича количеството/
- захар 25 грама
- дафинов лист 2 броя
- бахар 3,4 броя
- черен пипер на зърна 1 чаена лъхичка
- люспи леко лют пипер/ползвам домашен/
- глава чесън на скилидки, небелени
В тенджерка наливаме литър вода.Добавяме сол,захар и оставяме на огъня да кипне.Към това още дафинови листа,пипер,бахар,скилидки чесън.Оставяме да ври 5 минути.Прибавяме месото.Искаше ми се да е филе,но просто не разполагах,имах месо от бут.
Оставяме да къкри на бавен огън 30 минути.Махаме тенджерата от котлона и оставяме да престои така 12 часа.Следва отцеждане на месото.И готово за консумация.
Така приготвено месото е незаменима част на сутрешната филийка хляб, а също и достойно мезе за празнична трапеза.
Може да посетите моята фейсбук страница "Вкусно с Таня",или пък да се включите в кулинарните ми групи "Различните вкусове" и "Край софрата".
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар