Страхотно мезе за биличка, перфектен за хрускане.
Продукти:
2 глави червено цвекло1 суп.л.зехтинщипка едра солпо желание:домашна зеленчукова подправказа тахановия сос:100 г сусамов тахансок на 1 лимон2 скилидки чесънщипка сол50-60 мл вода, копър.
Приготвяне:
Цвеклото се измива, обелва и с нож или белачка за картофи се нарязва на тънки шайби.Посолява се и се оставя за малко да престои, така омеква и се оцежда вода от него.След това цвеклото се измива и подсушава с домакинска хартия.Полива се със струйка зехтин и се поставя в еър фрайър, върху хартия за печене.Поръсва се с щипка едра сол, по желание домашна зеленчукова подправка и се пече 20 минути, на 160 градуса, като се обръща от време на време.Страхотно мезе за биричка.За тахановия сос се смесват сусамов тахан, сокът от един лимон, скилидки чесън, сол, вода и копър.
Насладете му се!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Ще се радвам да ме последвате в Tiktok
Няма коментари:
Публикуване на коментар