четвъртък, 6 февруари 2025 г.

ЧИПС ОТ ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО И ТАХАНОВ СОС

Страхотно мезе за биличка, перфектен за хрускане.


Продукти:

2 глави червено цвекло
1 суп.л.зехтин
щипка едра сол
по желание:
домашна зеленчукова подправка
за тахановия  сос:
100 г сусамов тахан
сок на 1 лимон
2 скилидки чесън
щипка сол
50-60 мл вода, копър.

Приготвяне:

Цвеклото се измива, 
обелва и с нож или белачка за
 картофи се нарязва на тънки шайби.
Посолява се и се оставя за малко да престои, 
така омеква и се оцежда вода от него.
След това цвеклото се измива и
 подсушава с домакинска хартия.
Полива се със струйка зехтин 
и се поставя в еър фрайър, върху хартия за печене.
Поръсва се с щипка едра сол,
 по желание  домашна зеленчукова
 подправка и се пече 20 минути,
 на 160 градуса, като се обръща от време на време.
Страхотно мезе за биричка.
За тахановия сос се смесват сусамов тахан, 
сокът от един лимон, скилидки чесън, 
сол, вода и копър.

Насладете му се!




Ако  моите рецепти са ви харесали,

може да посетите  фейсбук страниците ми: 
"МОЯТ ВКУС /my taste/

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

Ще се радвам да ме последвате в Tiktok

https://www.tiktok.com/@cook_withtanya?is_from_webapp=1




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар