петък, 17 януари 2025 г.

ПАНАКОТА С МАНДАРИНИ

Лек и освежаващ десерт!


Продукти:
200 мл прясно мляко
200 мл сметана 33%
80 г захар
10 г ванилова захар
желатин 15-20 г + 100 мл вода
за чашата:олио и захар по 2 суп.л.
за горен слой- сок от 2 портокала или 4,5 мандарини
1 суп.л.захар
1, 5 ч.л.нишесте
кокосови стърготини
Приготвяне:
В купа слагам желатин, вода и изчаквам да се желира.
В касерола смесвам прясно мляко, 
сметана, захар и ванилов захар, 
загрявам, но не до кипване.
Прибавям набъбналия желатин и разбърквам.
Крайчетата на чашите потапям, 
първо в олио, след това в захар.
Сипвам млечната смес в чашите 
и оставям да се стегне в хладилник.
В касерола смесвам сок от мандарини,
захар и нишесте.
Оставям леко да се охлади и
 заливам охладената панакота.
Нареждам парченца мандарина и 
поръсвам с кокосови стърготини.
Насладете се на вкусния десерт!






Ако  моите рецепти са ви харесали,

може да посетите  фейсбук страниците ми: 
"МОЯТ ВКУС /my taste/

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518

Ще се радвам да ме последвате в Tiktok

https://www.tiktok.com/@cook_withtanya?is_from_webapp=1



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар