топла вода 300 мл1 яйце2 суп.л.олио1 ч.л.захар1 ч.л.сол250 г пълнозърнесто брашно200 г бяло брашнопрясна мая 20 г
Приготвяне:
В купа сипвам 20 г прясна мая, захар, 150 мл топла вода , 2 суп.л.брашно.Покривам и оставям маята да шупне.В дълбока купа сипвам 300 г от двата вида брашно, останалата топла вода, шупналата мая, яйце, олио, сол и започвам да меся.Постепенно прибавям останалото брашно, докато се оформи меко тесто.Покривам тестото и оставям да удвои обема си.Премествам тестото в намаслена тава и с ръце разстилам, да обхване цялата тава.Нарязвам на 4 части, оформям 4 фитила, които усуквам.Покривам и оставям са втасат.Намазвам фитилите леко с вода, поръсвам със семена и слагам хлебчетата да се пекат, на 180 градуса, за 30 минути, на фурна с вентилатор.Щом се изпекат хлебчетата ги намазвам с разтопено масло.
Насладете им се!
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Ще се радвам да ме последвате в Tiktok
https://www.tiktok.com/@cook_withtanya?is_from_webapp=1…
Няма коментари:
Публикуване на коментар