неделя, 3 ноември 2024 г.

Плодов кекс с глазура от крем сирене

Много сполучлив, плодов кекс с
 приятна глазура, мек и сочен вкус,
идеален за закуска, следобедно удоволствие 
или пък сладък завършек, на  всяко меню.


Продукти:

/мерителна чаша от 200 мл/

2 яйца
1 ч.ч.захар
топла вода 1/2 ч.ч.
олио 1/2 ч.ч.
ванилова захар1 бр.
канела 1/2 ч.л.
щипка инд.орехче
бакпулвер 1 бр.
брашно 2 ч.ч.
млени орехови ядки 1/2 ч.ч.
сушени черни боровинки 2 суп.л.
морков 1 бр.голям
ябълки 3 бр. средни
малка дюля 

за глазурата:

крема сирене 125 г
масло 50 г
пудра захар 100 г
прясно мляко 1 ч.л.
ром 1 суп.л.

Приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта до
получаване на пухкав крем.
Добавете водата, олио, ванилова захар,
канела и индийско орехче.
Пресейте брашното и смесете
с бакпулвера.
Сипете на части брашното в 
купата, като не спирате да бъркате.
Прибавете орехите и 
настърганите морков, дюля и ябълки.
Накрая сложете сушените боровинки
и разбъркайте.
Намажете формата с масло и
изсипете сместа.
Печете на 180 градуса,
до суха клечка.
Може да ползвате мултикукър 
или еър фрайър, за изпичането,
както направих аз, като ползвах
мултикукър инстант пот Ултимейт,
за 50 минути, на 150 градуса,
на програма bake.
След като се изпече кекса,
го извадете върху скара,
за да се охлади.
Пригответе гладурата, като
смесите крема сирене, масло,
прясно мляко и ром и разбиете с миксер,
до гладкост.
Намажете кекса с глазурата и
поръсете с ядки.

НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!




Ако  моите рецепти са ви харесали,

може да посетите  фейсбук страниците ми: 
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518





 

Няма коментари:

Публикуване на коментар