събота, 7 септември 2024 г.

Печен пипер за зимата

Пред прага на есента, се усеща все повече аромат
на печени чушки, от почти всяка къща.
Това е бърза рецепта за печени
чушки, без варене.


Продукти:

червена капия
аспирин

Приготвяне:

Пиперът се измива, подсушава и изтърбушва.
В измити и подсушени буркани на дъното 
се слага по 1 бр. аспирин.
Пиперът се пече на скара и
горещ се пълни в бурканите.
Отгоре се слага втори аспирин.
Бурканите се затварят веднага и се 
обръщат с капачките нагоре.
Завиват се и се прибират,
след като изстинат.






Ако  моите рецепти са ви харесали,

може да посетите  фейсбук страниците ми: 
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар