неделя, 15 септември 2024 г.

Печен патладжан в буркани

Който иска да си хапне кьопоолу
през зимата, сега е момента да си
изпече патладжан и пипер.


Продукти:

патладжани
пипер зелен и червен
сол

Приготвяне:

Измийте патладжаните и пипера.
Изпечете чушките и ги обелете.
Почистете патладжаните и ги надупчете
на няколко места с нож.
Сложете ги в тавата на фурната,
полейте ги с малко олио и
изпечете, на 200 градуса, за 40 мин.
След като се изпекат, поставете в
тенджера, да се задушат, за да
се обелят по-лесно, щом изстинат.
Махнете обелките на патладжаните и
отделете сърцевината на патладжаните.
Поставете под наклон,
за да се отцеди излишната вода.
Нарежете изпечените пиперки и
патладжани, сложете сол и объркайте.
Напълнете бурканите,
затворете с капачки и
стерилизирайте 30 минути.
На снимката ви показвам запазено още 
от времето на свекърва, ми баба Русанка
 бог да я прости, стара дървена копанка.



 Ако  моите рецепти са ви харесали,

може да посетите  фейсбук страниците ми: 
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Няма коментари:

Публикуване на коментар