Който иска да си хапне кьопоолу
през зимата, сега е момента да си
изпече патладжан и пипер.
Продукти:
патладжани
пипер зелен и червен
сол
Приготвяне:
Измийте патладжаните и пипера.
Изпечете чушките и ги обелете.
Почистете патладжаните и ги надупчете
на няколко места с нож.
Сложете ги в тавата на фурната,
полейте ги с малко олио и
изпечете, на 200 градуса, за 40 мин.
След като се изпекат, поставете в
тенджера, да се задушат, за да
се обелят по-лесно, щом изстинат.
Махнете обелките на патладжаните и
отделете сърцевината на патладжаните.
Поставете под наклон,
за да се отцеди излишната вода.
Нарежете изпечените пиперки и
патладжани, сложете сол и объркайте.
Напълнете бурканите,
затворете с капачки и
стерилизирайте 30 минути.
На снимката ви показвам запазено още
от времето на свекърва, ми баба Русанка
бог да я прости, стара дървена копанка.
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Няма коментари:
Публикуване на коментар