събота, 17 август 2024 г.

НАЛОЖЕНА БАНИЦА СЪС СИРЕНЕ


Пухкава и сочна става,
вкусна е и топла, и студена.


Продукти:
за голямата тава от фурната

кори за баница 500 г
яйца 5 бр. за сместа и 2 бр. за отгоре
краве сирене 350-400 г
бакпулвер 1 бр.
кисело мляко 300 г
прясно мляко 100 мл
олио 100 мл/може да се замести с масло,аз нямах/
сусам за поръсване 2-3 суп.л./може и без него/

Приготвяне:

Сиренето се натрошава с вилица и се оставя настрана.
Яйцата се разбиват и смесват с
киселото мляко.
Прибавя се прясно мляко, олио, бакпулвер.
Тавата се застила с хартия за печене.
Слага се лист кора, намазва се
с яйчената смес,
поръсва се със сирене.
Слага се втора кора и така по
същия начин, до изчерпване на корите.
Баницата се нарязва и се залива с
останалите 2 яйца и 2-3 лъжици прясно мляко.
Поръсва се със сусам и се
слага да се пече, във фурна с
вентилатор, за 30 минути, на 180 градуса.
След като се изпече,
баницата се изважда от фурната, 
напръсква се с няколко капко вода, 
се покрива с кърпа. 
Оставя да почине, след което
се нарязва и сервира.
Този път я хапнахме с боровинки.






Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар