Пухкава и сочна става,
вкусна е и топла, и студена.
Продукти:
за голямата тава от фурната
кори за баница 500 г
яйца 5 бр. за сместа и 2 бр. за отгоре
краве сирене 350-400 г
бакпулвер 1 бр.
кисело мляко 300 г
прясно мляко 100 мл
олио 100 мл/може да се замести с масло,аз нямах/
сусам за поръсване 2-3 суп.л./може и без него/
Приготвяне:
Сиренето се натрошава с вилица и се оставя настрана.
Яйцата се разбиват и смесват с
киселото мляко.
Прибавя се прясно мляко, олио, бакпулвер.
Тавата се застила с хартия за печене.
Слага се лист кора, намазва се
с яйчената смес,
поръсва се със сирене.
Слага се втора кора и така по
същия начин, до изчерпване на корите.
Баницата се нарязва и се залива с
останалите 2 яйца и 2-3 лъжици прясно мляко.
Поръсва се със сусам и се
слага да се пече, във фурна с
вентилатор, за 30 минути, на 180 градуса.
След като се изпече,
баницата се изважда от фурната,
напръсква се с няколко капко вода,
се покрива с кърпа.
Оставя да почине, след което
се нарязва и сервира.
Този път я хапнахме с боровинки.
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Няма коментари:
Публикуване на коментар