Те са най-обичани, най-често приготвяни
във всяко българско семейство,
в различните им варианти.
Продукти:
свинско мляно месо 500 г
яйце 1 бр.
лук 1 глава
червена пиперка/чушка/
може люта чушка за тези, които обичат люто
галета 2 суп.л.
магданоз 1 китка
чубрица
кимион
черен пипер
сол
Приготвяне:
Сетих че, бях закупила ръчен чопър, за
нарязване на дребни нещица, като лук, морков,
даже краставичка за таратор се нарязва
много добре.
Сега сложих в чопъра лук,
пиперка и магданоз.
Няма да ви казвам колко доволна останах.
Сипах нарязаното в каймата,
добавих яйце, галета, сол, черен пипер,
кимион задължително, както и чубрица от тазгодишната.
Омесих я добре и оставих да си поеме подправките.
След това оформих плоски кюфтета, като на майка,
овалях в брашно и изпържих в мазнина.
Колкото и да са вредни, толкова са и вкусни.
Изпържих и няколко чушлета и чери доматчета
от нашата градина и вечерята е готова.
Добър апетит и на Вас!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Няма коментари:
Публикуване на коментар