понеделник, 19 август 2024 г.

СУШЕНИ ЧЕРИ ДОМАТИ

Сушените домати могат да се ползват в различни рецепти.

За приготвяне на песто, паста, за сандвичи,

различни видове хлебчета, салати,

солени кексове и мъфини, зеленчуци и други.

чери домати
едра сол
сушена мащерка
пресен босилек

Има няколко начина да се изсушат чери доматчета.
На слънце, във фурната, в сушилня.
Пробвала съм ги всичките.
Този път реших една част от доматчетата да
суша в еър фрайър, а другата част, да
опитам функция de-hydrate, на мултикукър Ултимейт.
Нарязах доматчетата на три части,
разположих върху 2 скари скари, 
една над друга, на дупчена пекарска хартия.
Поръсих едра сол, сушена мащерка,
пресен босилек и включих програмата.
Чери доматките от най-горният ред
 и в двата уреда /близо до реотаните/
станаха готови на 5-ия час, на 71 градуса.
Извадих и оставих малко на слънце,
докато извадя втория ред, след 2 часа.
Щом се напече на слънце и 
втората партида, прибрах в стъклен буркан,
който ще мариновам на следващия ден.
Само сушени доматчетата издържат по-дълго време
прибрани в плик, във фризера.









Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

"Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518



 

Няма коментари:

Публикуване на коментар