неделя, 21 юли 2024 г.

ГРИС ХАЛВА С КАКАО И ОРЕХИ

Лесен и бърз десерт, който обичаме да си хапваме през лятото.


Продуктите:

пшеничен грис 150 г
захар/може кафява/ 150 г
какао 1 суп.л.
есенция ром 5-6 капки
вода 400 мл
краве масло 90 г
орехови ядки 1 шепа

Приготвяне:

Загрейте вода, сложете захар и 
кипнете 5 минути, от момента на завиране.
Добавете какаото, есенцията и разбъркайте.
Оставете настрана.
Запечете ореховите ядки на сух
тиган, за кратко.
В съд с незалепващо дъно сложете 
маслото да се разтопи и прибавете грис.
Бъркайте непрекъснато, до кехлибарен загар.
Прибавете сиропа и запечените орехи.
Разбъркайте добре и  гответе,
докато сместа започне да се отделя от съда. 
Още топла изсипете халвата в кексова форма,
като притискате много добре,
не трябва да има дупчици.
Грис халвата се охлажда
и е готова за консумация.

ДА ВИ Е СЛАДКО!



Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.   
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар