Лесен и бърз десерт, който обичаме да си хапваме през лятото.
Продуктите:
пшеничен грис 150 г
захар/може кафява/ 150 г
какао 1 суп.л.
есенция ром 5-6 капки
вода 400 мл
краве масло 90 г
орехови ядки 1 шепа
Приготвяне:
Загрейте вода, сложете захар и
кипнете 5 минути, от момента на завиране.
Добавете какаото, есенцията и разбъркайте.
Оставете настрана.
Запечете ореховите ядки на сух
тиган, за кратко.
В съд с незалепващо дъно сложете
маслото да се разтопи и прибавете грис.
Бъркайте непрекъснато, до кехлибарен загар.
Прибавете сиропа и запечените орехи.
Разбъркайте добре и гответе,
докато сместа започне да се отделя от съда.
Още топла изсипете халвата в кексова форма,
като притискате много добре,
не трябва да има дупчици.
Грис халвата се охлажда
и е готова за консумация.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар