Имах неголямо количество дребни, домашни домати.
Не ставаха за нищо друго, освен за сос.
Реших за ги оползотворя, като направя сос
и любимите ни кюфтенца.
В тая жега, у дома се готви бързо.
Продуктите:
за кюфтетата:
свинско мляно месо 600 г
лук 1 глава
яйце 1 бр.
сол
чубрица
черен пипер
кимион
щипка пушен пипер
галета 1-2 суп.л.
дребни домати около 800 г
сол
захар
черен пипер
пресен босилек
чесън 2 скилидки
Приготвяне:
Каймата се омесва с нарязан на ситно лук,
яйце, сол, пипер, кимион, чубрица и галета.
Оформят се кръгли кюфтета, които се
намазняват и пекат във фурна, за кратко или
в еър фрайър, на програма roast, на 180 градуса,
за 5-6 минути.
Доматите се обелват и нарязват на парчета.
В тиган с малко мазнина се сгъстяват,
прибавя се сол, захар, черен пипер,
пресован чесън и пресен босилек.
Получения сос се пасира.
Кюфтетата се пускат в соса и в него
се готвят още 5-7 минути.
Поднасят се топли, поръсени с магданоз.
Добър апетит!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар