петък, 5 януари 2024 г.

РУЛО СТЕФАНИ


Вкусно месно руло, с богата плънка,
чест гост на нашата празнична трапеза,
в различните му варианти.


ПРОДУКТИ:

свинско мляно месо 600 г
телешко мляно месо 100 г
лук 1 глава 
морков 1 бр голям
мариновани краставички 3 бр.
яйца  5 бр.
гъби нарязани от буркан 150 г
бял хляб 2 филии
прясно мляко 100 мл
сол
черен пипер
чубрица
кимион

ПРИГОТВЯНЕ:

Сварете 3 от яйцата, моркова.
Нарежете яйцата на две половини,
моркова на кубчета, лука и краставичките
настържете на ренде.
Накиснете хляба в прясното мляко.
Смесете мляното месо,
прибавете 1 яйце и 1 жълтък, 
накиснатия отцеден хляб,
лука, краставичките, гъби, сол,
черен пипер, кимион и чубрица.
Омесете каймата добре.
Намажете лист хартия за печене с олио и
разстелете отгоре каймата, на правоъгълник.
Поставете разполовените яйца.
Навийте на руло, заедно с хартията,
като после я отлепете.
Поставете в тясна кексова форма /терин/
и с останалия белтък намажете рулото.
Сложете рулото в предварително 
загрята фурна, на 180 градуса, за 50 минути.
Извадете рулото от фурната и 
настържеге кашкавал или моцарела.
Запечете за кратко.
Аз го поднесох с печени картофи,
разполагах с гъбен сос от котлетите с 
лук, гъби и бира.

ВКУСНО!





Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    

Няма коментари:

Публикуване на коментар