Вкусно месно руло, с богата плънка,
чест гост на нашата празнична трапеза,
в различните му варианти.
ПРОДУКТИ:
свинско мляно месо 600 г
телешко мляно месо 100 г
лук 1 глава
морков 1 бр голям
мариновани краставички 3 бр.
яйца 5 бр.
гъби нарязани от буркан 150 г
бял хляб 2 филии
прясно мляко 100 мл
сол
черен пипер
чубрица
кимион
ПРИГОТВЯНЕ:
Сварете 3 от яйцата, моркова.
Нарежете яйцата на две половини,
моркова на кубчета, лука и краставичките
настържете на ренде.
Накиснете хляба в прясното мляко.
Смесете мляното месо,
прибавете 1 яйце и 1 жълтък,
накиснатия отцеден хляб,
лука, краставичките, гъби, сол,
черен пипер, кимион и чубрица.
Омесете каймата добре.
Намажете лист хартия за печене с олио и
разстелете отгоре каймата, на правоъгълник.
Поставете разполовените яйца.
Навийте на руло, заедно с хартията,
като после я отлепете.
Поставете в тясна кексова форма /терин/
и с останалия белтък намажете рулото.
Сложете рулото в предварително
загрята фурна, на 180 градуса, за 50 минути.
Извадете рулото от фурната и
настържеге кашкавал или моцарела.
Запечете за кратко.
Аз го поднесох с печени картофи,
разполагах с гъбен сос от котлетите с
лук, гъби и бира.
ВКУСНО!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар