По идея на моята приятелка Людмила Данова
с малки промени.
РЕЦЕПТА:
яйца 2 бр.
сирене 1/2 ч.ч.
кашкавал 1/2 ч.ч.
пушено сирене 1/2 ч.ч.
разтопено масло 3 суп.л.
царевично брашно 1/2 ч.ч.
бяло брашно почти 1 ч.ч.
бакпулвер 1 ч.л.
микс семена
ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата се разбиват с вилица.
Към тях се прибавя натрошено сирене,
настърган кашкавал и пушено сирене,
разтопено масло, двата вида
брашна, заедно с бакпулвера.
Получава се меко тесто, леко лепнещо.
С мъничко брашно,
тестото се разточва върху
хартия за печене.
С помощта на ринг или чаша
и задната страна на
метален шприц се оформят гевреците.
Посипват се с микс семена и заедно
с хартията се преместват, в тава.
Гевречетата се пекат в загрята
фурна, с вентилатор, до златисто.
В компанията на айран, царевичните
гевречета са прекрасна закуска
в събота, заедно с любимите Ви хора.
НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ:
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар