събота, 20 януари 2024 г.

ЦАРЕВИЧНИ ГЕВРЕЧЕТА

По идея на моята приятелка Людмила Данова
с малки промени.


РЕЦЕПТА:

яйца 2 бр.
 сирене 1/2 ч.ч.
кашкавал 1/2 ч.ч.
пушено сирене 1/2 ч.ч.
разтопено масло 3 суп.л.
царевично брашно 1/2 ч.ч.
бяло брашно почти 1 ч.ч.
бакпулвер 1 ч.л.
микс семена

ПРИГОТВЯНЕ:

Яйцата се разбиват с вилица.
Към тях се прибавя натрошено сирене,
настърган кашкавал и пушено сирене,
разтопено масло, двата вида 
брашна, заедно с бакпулвера.
Получава се меко тесто, леко лепнещо.
С мъничко брашно,
тестото се разточва върху
хартия за печене.
 С помощта на ринг или чаша
и задната страна на 
метален шприц се оформят гевреците.
Посипват се с микс семена и заедно
с хартията се преместват, в тава.
Гевречетата се пекат в загрята
фурна, с вентилатор, до златисто.
В компанията на айран, царевичните
гевречета са прекрасна закуска
в събота, заедно с любимите Ви хора.

НАСЛАДЕТЕ ИМ СЕ:






 Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    

Няма коментари:

Публикуване на коментар