вторник, 16 януари 2024 г.

ПТИЧИ ГНЕЗДА ВЪВ ФОРМА ЗА ТАРТАЛЕТИ

Бърза и вкусна вечеря!


ПРОДУКТИ:
за 3 бр.

кайма 100 % свинско месо 250 г
зелен лук перца 2-3 бр.
стар лук 1/4 глава
червена пиперка 1/2 бр.
сол
черен пипер
червен пипер
кимион
магданоз
чубрица
яйце 1 бр. + още 3 бр.за отгоре
Добре е яйцата да са малки.

ПРИГОТВЯНЕ:

Каймата се омесва добре, заедно с
нарязаните лук, пиперка, магданоз, яйце,
сол, черен пипер, червен пипер, чубрица.
Формите за тарталети се омазняват леко и
каймата се разпределя по повърхността им.
За изпичането на тарталетите ползвам
еър фрайър Вортекс, но може да се ползва и фурна.
Първоначално се включва програма
AIR FRY, на 180 градуса, за 7 минути.
След това формичките със запечената 
кайма се изваждат от фрайъра и
внимателно се сипва, първо белтъка,
след това жълтъка.
Включва се програма ROAST,
на 180 градуса, за 3 минути.
Птичите гнезда във форми за тарталети са готови.
Може да ги поднесете със салата по избор.

ДОБЪР АПЕТИТ!








 Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/    

"Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    

Няма коментари:

Публикуване на коментар