Бърза и вкусна вечеря!
ПРОДУКТИ:
за 3 бр.
кайма 100 % свинско месо 250 г
зелен лук перца 2-3 бр.
стар лук 1/4 глава
червена пиперка 1/2 бр.
сол
черен пипер
червен пипер
кимион
магданоз
чубрица
яйце 1 бр. + още 3 бр.за отгоре
Добре е яйцата да са малки.
ПРИГОТВЯНЕ:
Каймата се омесва добре, заедно с
нарязаните лук, пиперка, магданоз, яйце,
сол, черен пипер, червен пипер, чубрица.
Формите за тарталети се омазняват леко и
каймата се разпределя по повърхността им.
За изпичането на тарталетите ползвам
еър фрайър Вортекс, но може да се ползва и фурна.
Първоначално се включва програма
AIR FRY, на 180 градуса, за 7 минути.
След това формичките със запечената
кайма се изваждат от фрайъра и
внимателно се сипва, първо белтъка,
след това жълтъка.
Включва се програма ROAST,
на 180 градуса, за 3 минути.
Птичите гнезда във форми за тарталети са готови.
Може да ги поднесете със салата по избор.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар