неделя, 17 декември 2023 г.

КЮФТЕТА С ЛУК /ПИСЮР/

Чудни кюфтенца с невероятен сос,
наричани още "писюр кюфте",
лесни за изпълнение.


ПРОДУКТИ:

свинско мляно месо 500 г
ориз 1/2 каф.ч.
лук-7-8 глави
червена чушка 1 бр.
морков 1 бр.настърган
доматен сок 1/2 ч.ч.
брашно 1 суп.л.
сол
черен пипер
 червен пипер
чубрица
риган
даф.лист 1 бр.
бахар 2 зърна
гореща вода 500 мл

ПРИГОТВЯНЕ:

В мултикукър
инстант пот дуо крисп ултимейт лид,
но може на котлон, в тенджерка.

Каймата се омесва с 1 глава лук нарязан
на ситно, ориз, сол, черен пипер, чубрица.
Оставя се за половин час и се оформят кюфтета.
Кюфтетата се овалват в брашно,
запържват се съвсем леко, на програма SOTE
и се изваждат в чиния.
Останалият лук се нарязва на полумесеци,
чушката на ивици, а морковът се настъргва.
Зарържват се за кратко  в мазнина, в основния съд на 
мултикукъра, на програма SOTE.
Прибавя се доматения сос,
горещата вода, сол, червен пипер,
черен пипер, дафинов лист, риган,
 бахар и  кюфтетата.
Уредът се включва под налягане, за 12 минути.
След като свърши програмата, се
стартира отново програма SOTE,
като се прибавя, размитото във вода брашно.
След това поисках да запека за кратно,
на програма BAKE, просто няколко минутки.
Получи се разкошна яхния и
резултатът-празни чинии.

ДОБЪР АПЕТИТ!



Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    





 

Няма коментари:

Публикуване на коментар