Вкусна и ароматна гъбена каша,
приготвена набързо.
ПРОДУКТИ:
гъби печурки 400 г
зелен лук 2 стръка /нямах стар лук/
вода 500 мл
брашно 2 суп.л.
сол
черен пипер
пушен червен пипер щипка
сушени манатарки 1 суп.л. едро смлени
олио 3 суп.л.
масло колкото орех
ПРИГОТВЯНЕ:
В мултикукър
инстант пот дуо крисп ултимейт лид,
но може на котлон, в тенджерка.
Нарежете лука, нарязаните печурки,
включете програма SOTE
и задушете за кратко.
Добавете вода, сушената манатарка, подправките и
преминете на програма PRESSURE /под налягане/
за 2 минути, с бързо освобождаване
на налягането.
Включете отново програма SOTE
и добавете размитото във вода брашно.
Добавете 100-150 г сирене и маслото.
Изключете уреда.
Поднесете на семейството.
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар