Влажен и ароматен, идеален за всеки повод!
ПРОДУКТИ:
брашно 3 ч.ч.
яйца 4 бр.размер М
захар 1 и 1/2 ч.ч.
бакпулвер 1 ч.л.
сода бикарбонат 1/2 ч.л.
сол 1/2 ч.л.
канела 1 ч.л.
индийско орехче 1/2 ч.л. може и по-малко
олио 1 ч.ч.
ванилия
настъргани моркови 2 ч.ч.
орехови ядки 1/ 2 ч.ч.
За глазурата:
бял шоколад 100 г
масло колкото лешник едър
прясно мляко 1 суп.л.
шоколадови капки
а може да направите и друга глазура
с крема сирене, масло, пудра захар и ванилия.
ПРИГОТВЯНЕ:
Този морковен кекс изпекох в мултикукър
инстант пот дуо крисп ултимейт лид,
но може да се ползва и фурна.
За разбиването ползвах робот нинджа,
като изсипах последователно:
яйца, захар, олио, моркови, орехови
ядки, сол, канела, индийско орехче, ванилия,
сода бикарбонат, бакпулвер и накрая
брашното, на порции.
Намазах кексова форма с мазнина,
сложих формата в купата на уреда,
върху подложка и включих на програма Bake,
за 50 минути, на 150 градуса.
След звуковия сигнал, за добавяне на
храна, извадих затоплената форма за кекс и
набрашних, сипах в нея кексовата смес.
Поставих формата в кукъра
и програмата продължи.
След като се изпече кекса отворих,
изчаках 5 минути и обърнах в поднос.
Щом кекса изстина го намазах с
глазура от разтопен шоколад, като
ползвах за целта микровълнова фурна.
Украсих с каквото имах под ръка.
НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар