Така приготвен у дома става много вкусен,
крехък и свършва бързо.
ПРОДУКТИ:
свински черен дроб 500 г
прясно мляко 100 мл
пшенично нишесте /брашно/
бяло вино 100 мл
вода 100 мл
лук 2-3 глави
червени пиперки 2 бр
чесън 3-4 скилидки
сол 1/2 ч.л.
черен пипер
щипка кимион
червен пипер сладък и пушен
риган
щипка лют пипер
по желание лъжичка доматено пюре
ПРИГОТВЯНЕ:
Ястието е приготвено в мултикукър
Инстант Пот Дуо Крисп Ултимате Лид,
но може да се приготви и в обикновена
тенджера, като се увеличи времето на готвене.
Дробът се почиства от ципи и се
нарязва на хапки.
Оставя се да престои в прясно
мляко за час, след което се измива
и подсушава с домакинска хартия.
Лукът и пиперките се нарязват на едро и
се запържват на програма saute, включена на 5 минути.
Прибавя се дроба и щом се
запечата от двете страни се прибавят
подправките - червен пипер, сол,
черен пипер, кимион и риган, лют пипер.
Добавя се бяло вино, вода, чесън и
се спира програмата.
Стартира се програма pressure,
за 3 минути, с бързо освобождаване
на налягането.
Накрая се оставя на програма saute,
като се сипва размито нишесте/брашно/
за сгъстяване на соса, за 2-3 минути.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар