сряда, 29 ноември 2023 г.

СВИНСКИ ДРОБ ПО СЕЛСКИ

Така приготвен у дома става много вкусен,
крехък и свършва бързо.


ПРОДУКТИ:

свински черен дроб 500 г
прясно мляко 100 мл
пшенично нишесте /брашно/  
бяло вино 100 мл
вода 100 мл
лук 2-3 глави
червени пиперки 2 бр
чесън 3-4 скилидки
сол 1/2 ч.л.
черен пипер 
щипка кимион
червен пипер сладък и пушен
риган
щипка лют пипер
по желание лъжичка доматено пюре

ПРИГОТВЯНЕ:

Ястието е приготвено в мултикукър 
Инстант Пот Дуо Крисп Ултимате Лид,
но може да се приготви и в обикновена
тенджера, като се увеличи времето на готвене.

Дробът се почиства от ципи и се 
нарязва на хапки.
Оставя се да престои в прясно
мляко за час, след което се измива
и подсушава с домакинска хартия.
Лукът и пиперките се нарязват на едро и
се запържват на програма saute, включена на 5 минути.
Прибавя се дроба и щом се
запечата от двете страни се прибавят
подправките - червен пипер, сол, 
черен пипер, кимион и риган, лют пипер.
Добавя се бяло вино, вода, чесън и
се спира програмата.
Стартира се програма pressure,
за 3 минути, с бързо освобождаване
на налягането.
Накрая се оставя на програма saute,
като се сипва размито нишесте/брашно/
за сгъстяване на соса, за 2-3 минути.

ДОБЪР АПЕТИТ!






 Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар