Любим десерт на малки и големи!
Лесен за приготвяне и само за 6 минути
от Вашето време.
ПРОДУКТИ:
прясно мляко 500 мл
яйца "м" размер 5 бр.
захар непълна ч.ч.
ванилия
за карамела:
захар 4-5 суп.л.
ПРИГОТВЯНЕ:
4-5 супени лъжици захар се сипват
в касерола и се карамелизират на котлон.
В купа се разбиват яйцата със захарта.
Прибавя се ванилия и прясното мляко.
Сместа се прецежда и се сипва в
стъклена купа, върху готовия карамел.
Купата се покрива с алуминиево фолио
и се слага в силиконов слинг,
както е показано на снимката.
В основната купа на кукъра се
сипва 400 мл вода,
поставя се метална скара и
върху нея силиконовия слинг,
/поръчва се от Али експрес/.
Стартира се програма pressure - под налягане,
за време 6 минути,
освобождаване на налягането на пулсации.
След като е готов, кремът се охлажда
в хладилник и след няколко часа
е готов за хапване.
Обръща се в чиния и се поднася.
НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар