понеделник, 27 ноември 2023 г.

КРЕМ КАРАМЕЛ

Любим десерт на малки и големи!
Лесен за приготвяне и само за 6 минути 
от Вашето време.


ПРОДУКТИ:

прясно мляко 500 мл
яйца "м" размер 5 бр.
захар непълна ч.ч.
ванилия

за карамела:
захар 4-5 суп.л.

ПРИГОТВЯНЕ:

4-5 супени лъжици захар се сипват
в касерола и се карамелизират на котлон.
В купа се разбиват яйцата със захарта.
Прибавя се ванилия и прясното мляко.
Сместа се прецежда и се сипва в
стъклена купа, върху готовия карамел.
Купата се покрива с алуминиево фолио
и се слага в силиконов слинг,
както е показано на снимката.
В основната купа на кукъра се 
сипва 400 мл вода,
поставя се метална скара и
върху нея силиконовия слинг,
/поръчва се от Али експрес/.
Стартира се програма pressure - под налягане, 
за време 6 минути,
освобождаване на налягането на пулсации.
След като е готов, кремът се охлажда
в хладилник и след няколко часа
е готов за хапване.
Обръща се в чиния и се поднася.

НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!








Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    


 


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар