Уверена съм , че и Вие ги обожавате в
различните им варианти.
Подарък от колегите, с нетърпение
очаквам да напиша още рецепти и
споделя с Вас.
ПРОДУКТИ:
1 ч.ч.кисело мляко
1 ч.ч.гореща вода
1 и 1/2 ч.ч.брашно
2 яйца
2 суп.л.разтопено масло
2 с.л.захар
1/2 ч.л.сол
1/2 ч.л.сода бикарбонат
4-5 капки винен оцет
ПРИГОТВЯНЕ:
Разбийте яйцата, добавете захар, сол,
кисело мляко, брашно и содата с оцета.
Разбъркайте добре и прибавете гореща вода.
Оставете сместа да постои 20 минути,
след което добавете разтопеното масло.
Загрейте гофретника и леко намажете
плочите с четка, натопена в олио.
С малка лъжичка слагайте от сместа,
като не трябва да излизате от плочата.
Затворете гофретника и изчакайте, 2-2.5
минути и отворете.
Ако искате още по препечени гофрети,
изчакайте още малко.
Гарнирайте по Ваш вкус.
Част от брашното може
да се замени с пшенично нишесте, което
предстои да тествам, както
и да опитам с други продукти.
ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар