неделя, 26 ноември 2023 г.

ГОФРЕТИ

Уверена съм , че и Вие ги обожавате в
различните им варианти.
Подарък от колегите, с нетърпение
очаквам да напиша още рецепти и
споделя с Вас.



ПРОДУКТИ:

1 ч.ч.кисело мляко
1 ч.ч.гореща вода
1 и 1/2 ч.ч.брашно
2 яйца
2 суп.л.разтопено масло
2 с.л.захар
1/2 ч.л.сол
1/2 ч.л.сода бикарбонат
4-5 капки винен оцет

ПРИГОТВЯНЕ:

Разбийте яйцата, добавете захар, сол,
кисело мляко, брашно и содата с оцета.
Разбъркайте добре и прибавете гореща вода.
Оставете сместа да постои 20 минути,
след което добавете разтопеното масло.
Загрейте гофретника и леко намажете
 плочите с четка, натопена в олио.
С малка лъжичка слагайте от сместа,
като не трябва да излизате от плочата.
Затворете гофретника и изчакайте, 2-2.5 
минути и отворете.
Ако искате още по препечени гофрети,
изчакайте още малко.
Гарнирайте по Ваш вкус.

 Част от брашното може
да се замени с пшенично нишесте, което 
предстои да тествам, както
и да опитам с други продукти.

ДА ВИ Е СЛАДКО!









 Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар