Много ароматен и вкусен домашен конфитюр се
получи от тези грознички, неугледни, огромни смокини.
ПРОДУКТИ:
смокини 1 кг
малини 1 шепичка /по желание/
кайсии 2 бр./по желание/
гелфикс класик 20 г/желираща добавка на прах за конфитюри/
ванилия
захар 1 кг
лимонена киселина 10 г
ПРИГОТВЯНЕ:
Смокините се измиват, подсушават и обелват.
Нарязват се на кубчета и се слагат в тенджера.
Съдържанието на гелфикса се смесва с 2 суп.л.захар и
се разбърква в плодовете, прибавят
се малините и каисиите.
Тенджерата се слага на котлона и се оставя да заври,
като се бърка непрекъснато, с дървена лъжица.
След завиране на сместа се прибавя останалото
киличество захар, от пакета.
Сместа се оставя да ври 10 минути.
Към горещата смес се прибавя лимонена
киселина и конфитюрът се вари още 2-3 минути,
след което се насипва в предварително
измити и подсушени бурканчета,
Те се затварят и се обръщат с капачките
надолу за 5 минути.
С гелфикс класик може да се приготвя конфитюр,
мармалад, желе от ябълки, джанки, сини сливи,
праскови, круши, череши и други.
НАСЛАДЕТЕ МУ СЕ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар