ПРОДУКТИ:
300 г брашно
180 мл топла вода
1 суп.л.зехтин екстра върджин
4 г суха мая
50 г чери домати
20 г маслини
риган
1 ч.л.захар
7 г сол
пресен босилек
ПРИГОТВЯНЕ:
Маята е разтваря в чаша със 180 мл вода и 1 ч.л.захар.
В купа се сипва 300 г брашно и втасалата мая.
Добавя се 1 суп.л.зехтин и 7 г сол.
Замесва се меко и гладко тесто, което
се сгъва няколко пъти и се оформя на топка,
слага се в купа.
След 20 минути тестото отново се сгъва и
се оставя, докато удвои обема си,
това отнема още известно време.
Тестото се премества в тава, намазана със зехтин
и се остава да почине 20-30 минути.
Внимателно се разширява, за да не се
пробият мехурчетата, образували по него.
В тестото се правят дупки с пръсти и се разпределят
доматите, предварително овкусени със сол, риган и зехтин.
Слагат се и маслини и няколко листенца пресен босилек.
Фокачата се пече на 220 градуса за 20 минути в
средната част на фурната
НАСЛАДЕТЕ И СЕ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар