ПРОДУКТИТЕ:
400 г брашно
7 г суха мая
80 г фини овесени ядки
семена: 30 г тиквени
30 г ленено семе
30 г сусам
7 г сол
7 г захар
350 г топла вода
за поръсване отгоре:
5 г овесени ядки
5 г ленено семе
5 г сусам
за поръсване на тавата пълнозърнесто брашно
В купа се смесват брашно, мая, овесени ядки,
семена и сол.
Прибавя се топла вода и сместа се разбърква с
дървена лъжица или шпатула.
Получава се лепкаво тесто, което се оставя да втаса,
докато удвои обема си.
Щом втаса тестото се изважда с набрашнени
ръце и се оформя в желана форма, без да се меси.
Слага се в тавата, върху
хартия за печене, поръсена с
пълнозърнесто брашно и се изчаква към
30 минути, за да втаса.
Семената за поръсване се смесват и
се разпределят върху тестото, като се
притискат с ръка леко, за да залепнат добре.
Прави се разрез отгоре с бръснарско ножче.
Хлябът се пече в загрята фурна,
на 220 градуса, с вентилатор, първо 10 минути,
след което градусите се намалят,
на 180 градуса и се пече още 25-30 минути.
На дъното на фурната се поставя
купа с вода, за по-хрупкава коричка на хляба.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Много апетитно хлебче! Каква коричка има само!
ОтговорИзтриванеБлагодаря много!
ОтговорИзтриване