За да си го приготвите е нужно:
агнешко бутче с част от ребрата 1500 г
пресен лапад 2 връзки
кромид лук 2 връзки
пресен чесън 2 стръка
джоджен 1 връзка
ако разполагате пресен девесил 1 клонче
меко масло 100 г
вода 1 ч.ч.
сол
червен пипер
пушен червен пипер
бял пипер
кимион
Лападът се попарва, нарязва и смесва
с пресния лук, част от джоджена.
Слага се в тава, посолява се
и се разбърква.
Агнешкото бутче и ребрата към него се нарязват на порции.
Мекото масло се смесва с пипера,
солта, кимиона, пресния
чесън /само бялата част, нарязана на много ситно/,
остатъка от джоджена и с
тази каша се намазва агнешкото месо.
Поставя се върху лука и лапада.
Сипва се чаша вода и се
слага във фурната, за 10 минути, на 250 градуса,
да се запече месото.
След това тавата се покрива с
хартия за печене, за да може агнешкото
да се задуши добре, а отгоре се загъва алуминиево фолио.
Пече се за 100 минути, на 200 градуса,
след което тавата се изважда от
фурната и се премахва хартията и фолиото.
Оставя се за 10 минути да
добие агнешкото месо хрупкава коричка.
Става мозък!
ДОБЪР АПЕТИТ!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар