ПРОДУКТИ:
кори за баница тракийски 300 г
краве сирене 200 г
яйца 3 бр.
лапад 2 връзки
коприва 1 шепа
джоджен 2-3 стръка
пресен лук 2 стръка
кисело мляко 300 г
сода бикарбонат 1/2 ч.л.
олио 1/4 ч.ч.
ПРИГОТВЯНЕ:
Копривата и лападът се измиват,
почистват и попарват във
вряща вода.
Нарязват се на дребно.
Корите за баница се разделят на три части и всяка
част се навива на руло.
То се нарязва на ленти, на по 1 см.
Слагат се в купа.
Содата се прибавя в киселото мляко и
се оставя да шупне, след
което се смесва с разбитите яйца.
Сиренето се натрошава и се сипва
върху нарязаните кори, прибавя се и яйчената смес.
Разбърква се добре.
Приготвят се форми за кексчета или чашки,
с каквито разполагате и сместа се
разпределя в тях.
Кексчетата се пекат във фурна с
вентилатор на 200 градуса, за 20-25 минути.
Добър апетит!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар