събота, 29 април 2023 г.

КЕКСЧЕТА С КОРИ ЗА БАНИЦА, ЛАПАД И КОПРИВА



ПРОДУКТИ:

кори за баница тракийски 300 г
краве сирене 200 г
яйца 3 бр.
лапад 2 връзки
коприва 1 шепа
джоджен 2-3 стръка
пресен лук 2 стръка
кисело мляко 300 г
сода бикарбонат 1/2 ч.л.
олио 1/4 ч.ч.

ПРИГОТВЯНЕ:

Копривата и лападът се измиват,
почистват и попарват във
вряща вода.
Нарязват се на дребно.

Корите за баница се разделят на три части и всяка
част се навива на руло.
 То се нарязва на ленти, на по 1 см.
Слагат се в купа.
Содата се прибавя в киселото мляко и
се оставя да шупне, след
което се смесва с разбитите яйца.
Сиренето се натрошава и се сипва 
върху нарязаните кори, прибавя се и яйчената смес.
Разбърква се добре.
Приготвят се форми за кексчета или чашки,
с каквито разполагате и сместа се
разпределя в тях.
Кексчетата се пекат във фурна с 
вентилатор на 200 градуса, за 20-25 минути.

Добър апетит!










 Ако  моите рецепти са ви харесали,
може да посетите  фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"

 https://www.facebook.com/mytasted/

 "Сготви с Таня"

https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/

"Да сготвим нещо вкусно"

 https://www.facebook.com/cookwillingly/

или пък да се включите в кулинарните ни групи

 "Различните вкусове"

https://www.facebook.com/groups/928419507224121/   

                                                         "Край софрата"  

                       https://www.facebook.com/groups/398870647175770/ 

                                         
                                          "Кухня за всеки

https://www.facebook.com/groups/330503414681518


Снимките от този блог са обект на авторско право.    


Няма коментари:

Публикуване на коментар