И отново от стария тефтер на милата ни майка.
Вкусни и ароматни домашни курабийки.
ПРОДУКТИ:
3 яйца /1 белтък се запазва за намазване/
разтопена мас 1 ч.ч.
захар 1 ч.ч.
кисело мляко 1 ч.ч.
ванилова захар 1 пак.
настъргана лимонова кора 1 ч.л.
амонячна сода 1 пак.
оцет 1 ч.л.
бакпулвер 1 ч.л.
брашно 730-750 г
домашно сладко от смокини 200 г
смлени орехови ядки 2 суп.л.
/по желание какаов крем/
ПРИГОТВЯНЕ:
Яйцата без единият белтък се разбиват.
Прибавя се разтопената мас по малко,
киселото мляко, угасената в оцет амонячна сода,
настърганата лимонова кора.
Брашното се пресява и се добавя, на порции към сместа,
слага се бакпулвер, ванилова захар.
Получава се меко тесто, което не лепне.
Разделя се на топчици, от по 50 г,
които се разпъват в дланта и с
лъжичка се поставя сладко от смокини,
примесено с орехи.
Курабиите се подреждат в тава, върху хартия за печене.
Оставеният белтък се разбива и с него
се намазват курабийките.
Отгоре се поръсват с пудра захар.
Курабийките се пекат на180 градуса,
за около 20-25 минути.
Насладете им се!
Ако моите рецепти са ви харесали,
може да посетите фейсбук страниците ми:
"МОЯТ ВКУС /my taste/"
https://www.facebook.com/mytasted/
"Сготви с Таня"
https://www.facebook.com/cookwithtanya.Mytaste/
"Да сготвим нещо вкусно"
https://www.facebook.com/cookwillingly/
или пък да се включите в кулинарните ни групи
"Различните вкусове"
https://www.facebook.com/groups/928419507224121/
"Край софрата"
https://www.facebook.com/groups/398870647175770/
"Кухня за всеки"
https://www.facebook.com/groups/330503414681518
Снимките от този блог са обект на авторско право.
Няма коментари:
Публикуване на коментар